Zelenina

Grilovaný lilek

15.6.17 ApiAstrum 0 Comments


Celkem rychlá dobrota! Cukety ještě nemáme tak jsem koupila baklažány ;)


2 lilky
1/3 šálku panenského bio olivového oleje
1/2 citrónu na šťávu
trošku soli
čerstvě namletý pepř
sušená bazalka
2 stroužky česneku
cherry rajčátka
černé olivy
sýr pecorino (vůbec nemusí být ;)

Lilky umyjeme a nakrájíme na 2cm kolečka. Osolíme a opepříme aby se trochu vypotily a nožem do nich mělce naškrábeme jakousi mřížku:


V šálku s olivovým olejem smícháme citrónovou šťávu, bazalku a utřený česnek. Výslednou směsí potřeme lilky a ozdobíme na plátky nakrájenými rajčátky a olivami. Můžeme posypat sýrem (komu nevadí). Grilujeme asi 20 minut. Podáváme s domácím čerstvým pečivem. Já udělala pro změnu italskou focacciu. Recept najdete v následujícím příspěvku ;)

0 komentářů: