Brambory,

Třešňové makované knedlíky

29.6.17 ApiAstrum 0 Comments

Jsou z bramborového těsta, upozorňuju předem, protože každý to nemá rád.... Dělají se tak tradičně i švestkové a s tím mákem a medem jsou mňamka! :) Trošku se mi před uvařením roztekly tak nejsou tak úhledně kulaťoučké. To je totiž tak, když vám vří voda a máte knedlíčky naváleny, už už je chcete dát do té vody...... a najednou vypnou proud!


800g uvařených brambor
300g celozrnně špaldové mouky
1 vejce
špetka soli

Na makovou posypku:
1:1 modrý mák se třtinovým cukrem
nebo jen namletý mák a polití javorovým sirupem nebo medem

ghí nebo máslo 

Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno.  Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Rokrojíme na třetiny nebo čtvrtiny, vyválíme válečky a nakrájíme cca 25-30 stejně velkých plátků (podle velikosti ovoce).  Do každého kousku zabalíme třešeň, vrstva těsta by neměla být příliš silná. Knedlíky hned uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou do 10 minut, dokud nevyplavou. Na talíři omastíme máslem nebo ghíčkem a posypeme rozmixovanou směsí na makovou posypku, polijeme javorovým sirupem nebo medem.

0 komentářů: