Polévky
1kg rajčat
2 cibule
mořská sůl
4 stroužky česneku
4 kuličky pepře
4 hřebíčky
1 lžičku kmínu
1 lžičku kuliček koriandru
2 lžíce ghí, másla nebo slunečnicového oleje
2 bobkové listy
miska květů a listů lichořeřišnice
rýžová smetana
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stahneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.
Kořeněná rajčatová polévka s lichořeřišnicí
Moc dobrá! Pokud máte velkou úrodu rajských tak není co řešit... Navíc je proti parazitům, díky hřebíčku a lichořeřišnici, takže další dobrý důvod si jí uvařit ;) A kdo rád ostré, podávejte s několika kapkami oleje z chilli jadérek.2 cibule
mořská sůl
4 stroužky česneku
4 kuličky pepře
4 hřebíčky
1 lžičku kmínu
1 lžičku kuliček koriandru
2 lžíce ghí, másla nebo slunečnicového oleje
2 bobkové listy
miska květů a listů lichořeřišnice
rýžová smetana
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stahneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.
0 komentářů: