Saláty

Melounovo-okurkový salát s mátou

8.8.17 ApiAstrum 0 Comments

A ještě jeden melounový :) V létě si melouny fakt užívám! Teď srpnu jsou ceny nejnižší a k tomu bývají vedra největší, takže třebas takový melounový den při úplňku nebo novu na pročištění a odlehčení je super. Melounový den je taky něco jako detox pro ledviny.
Tento recept sice není jen melounový, ale chuťově velmi nevšední a třeba k vodě je to příjemná svačinka......inspirovala jsem se u Countrylife, taková kombinace by mě ani ve snu nenapadla ;)


salátová okurka
vodní meloun
tofu natural (naložíme do slaného nálevu na 4h) nebo vegan sýr nebo prostě balkán či fetu
několik lístků čerstvé máty
3 lžíce agávového sirupu
4 lžíce olivového oleje
1 citrón na šťávu
jedlé květy na ozdobu (chrpa, brutnák..)

Okurku a meloun, množství v poměu přibližně 1:1, nakrájíme na kostky. Promícháme s nasekanou mátou a sýrem nebo tofu. Na závěr přelijeme zálivkou z oleje, sirupu a citrónu. Můžeme ozdobit jedlými květy ;)

0 komentářů: