Crumble apod.,
1kg švestek
trochu vody
nic nebo max 2 lžíce třtinového cukru nebo libovolného sirupu
hrst hrozinek
hrst rakytníku
mletá skořice
mletý zázvor
150g rýžových nebo pohankových vloček
70g mandlí
70g kokosu
2 lžíce ghí nebo kokosového oleje
2 lžíce třtinového cukru nebo libovolného sirupu
1 lžíce vanilkového extraktu
mletá skořice
mletý zázvor
Švestky opláchneme, vypeckujeme a nakrájíme. Rozprostřeme je do zapékací nádoby, trošku podlijeme vodou a osladíme. Zasypeme hrozinkami a rakytníkem, lehce poprášíme mletou skořicí a zázvorem a dáme zapékat asi 25 minut při 175°C do trouby. Mezitím si připravíme posyp. Vše společně rozmixujeme a na zapečené švestky rozdrobíme. Zapékáme dalších asi 25 minut. Můžeme podávat s bílým jogurtem.
Švestkovo-rakytníkový bezlepkový crumble
Co vám budu povídat, crumble je u nás v čase takové spousty čerstvého místního ovoce hooodně oblíbený :) První rakytník už taky dozrává a dodává téhle dobrotě ještě pěkně šmrnc. Udělala jsem bezlepkovou variantu pouze záměnnou vloček, mouku na crumble vůbec nepoužívám.
1kg švestek
trochu vody
nic nebo max 2 lžíce třtinového cukru nebo libovolného sirupu
hrst hrozinek
hrst rakytníku
mletá skořice
mletý zázvor
150g rýžových nebo pohankových vloček
70g mandlí
70g kokosu
2 lžíce ghí nebo kokosového oleje
2 lžíce třtinového cukru nebo libovolného sirupu
1 lžíce vanilkového extraktu
mletá skořice
mletý zázvor
Švestky opláchneme, vypeckujeme a nakrájíme. Rozprostřeme je do zapékací nádoby, trošku podlijeme vodou a osladíme. Zasypeme hrozinkami a rakytníkem, lehce poprášíme mletou skořicí a zázvorem a dáme zapékat asi 25 minut při 175°C do trouby. Mezitím si připravíme posyp. Vše společně rozmixujeme a na zapečené švestky rozdrobíme. Zapékáme dalších asi 25 minut. Můžeme podávat s bílým jogurtem.



0 komentářů: