Čočka,

Zeleninová směs s červenou čočkou

11.8.17 ApiAstrum 0 Comments

Dnes to bude chtít vydatnější zahřívací dobré jídlo, vypadá to na celodenní déšť :( Do rýže jsem míchla pohanku se zahřívacími a posilujícími účinky ;) Miluju tenhle typ jídel, protože miluju basmati, červenou čočku a jídla s příchutí Indie...


250g pohanky kroupy
250g jasmínové rýže nebo basmati
1l vody
mořská sůl

Přílohu uvaříme společně, trvá to 20 minut. Zbytek vody, pokud je scedíme.

250g červené čočky
řasa nori nebo wakame (kousek, ale není to nutné je to jen nutriční obohacení ne chuťové)
1 veliká cibule nebo 2 malé
fazolové lusky nebo česnekové květní výhonky (mám v mrazáku, delikatesa!)
řapíkatý celer podle gusta
1 pórek
400g rajčat
1 lžička kurkumy
1 lžička červené papriky
1 lžička koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička tmavých hořčičných semínek
čerstvý libeček nebo petrželka
2 lžíce ghí nebo kvalitního oleje (veganům na tyhle jídla s vůní Asie doporučuju vyzkoušet sezamový olej)
mořská sůl

Čočku uvaříme v 1/2 litru vody s řasou podle návodu. Ve velké pánvi na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli, osolíme a vmícháme ostatní koření. Pak postupně přidáváme nakrájenou zeleninu, trošku podlijeme vodou a přiklopíme. Dusíme do změknutí zeleniny (asi 5 minut) a pak vmícháme do krémova uvařenou čočku, dobře promícháme a ještě chvilku podusíme, aby se vše chuťově spojilo. Pokud je potřeba opět trochu podlijeme. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou nebo pickles. Dobrota!

0 komentářů: