Zelenina

Pečené cuketové bochánky s uzeným tempehem

29.8.17 ApiAstrum 0 Comments

Cuketu cpu teď skoro do všeho ;) Bochánky jsou vegan a úplně bezmoučné. Konzistenci vyladíte poměrem vařených brambor a cukety.....jde to! Podávat je můžete i samotné s nějakou dobrou omáčkou nebo čatný ;)


brambory
cuketa
sůl
olivový olej
sezamová semínka

Brambory omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme je k varu a vaříme ve slupce 20-30 minut. Z hrnce scedíme vodu a brambory necháme odpočívat, dokud trochu nevychladnou, ale jen do té doby, aby byly stále teplé. Troubu si mezitím předehřejeme na 220°C. Poté brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhané brambory vložíme do velké mísy.  Cuketu opláchneme a i se slupkou nastrouháme najemno. Vložíme do síta nebo čisté utěrky a vymačkáme přebytečnou šťávu. Poté přidáme cuketu k nastrouhaným bramborám a osolíme jednou čajovou lžičkou soli.  Na plech si rozprostřeme pečící papír. Těsto z brambor a cukety vytvarujeme ručně do malých bochánků velikosti přibližně jedné polévkové lžíce směsi. Dáme na 10 minut vychladit do ledničky, aby se zpevnily. Poté každý bochámek potřeme malým množstvím olivového oleje, jemně osolíme a posypeme sezamem. Válečky pečeme v troubě do té doby, než je potřebný vršek lehce opečený, přibližně 30 minut. Podáváme s orestovaným uzeným tempehem nebo jen tak s čatný...a samozřejmě čerstvou zeleninou!




Šťávu z cukety nevylévejte bůhvíkam, ale vypijte jí nebo rozmixujte s nějakým ovocem.

0 komentářů: