Chlebíčky

Cuketový chlebíček s lískovými ořechy

29.8.17 ApiAstrum 2 Comments

O cuketě už raději nic, ale o oříškách vám napíšu! Právě začínají dozrávat první lískáče a já tu měla zbytek loňských nevylouskaných od kamarádky (přebytek česneku za přebytek lískáčů ;). Často jsem teď používala kešu a je potřeba taky nezapomenout na to co máme tady, na to naše... Už se těším na letošní úrodu!


250g jemně nastrouhané vyždímané dužiny cukety
2 vejce
125ml slunečnicového oleje
100g třtinového cukru nebo 50g nějakého sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
375g celozrnné špaldové mouky
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky soli
100g hrubě nasekaných lískových ořechů

Umyjeme a nastrouháme cuketu a necháme odpočinout. Vyždímáme přebytečnou vodu. Vyšleháme vejce do pěny, přidáme olej, extrakt a cuketu. Do velké mísy prosijeme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme cuketovou směs. Důkladně promícháme a přisypeme nasekané ořechy. Směs nalijeme do vymazané formy na chlebíček a v troubě upečeme při 180°C. Trvá to asi 50 minut.

2 komentáře:

  1. Wow, tak ten musí chutnat skvěle :) já kdysi jednou pekla cuketový chlebíček, ale nenapadlo mě do něj přidat oříšky. Příště vyzkouším upéct podle tvého receptu!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětSmazat
  2. Určitě vyzkoušej! Oříšky je dobré taky opražit, mají potom výraznější chuť. Na 200°C max 4 minuty rozprostřené na plechu.

    OdpovědětSmazat