Bylinkové soli

Alpská gurmánská sůl s divokými bylinkami

30.8.17 ApiAstrum 3 Comments

Inspirovala mě směs typických alpských bylinek a květů se solí z Rakouska, kterou jsem dostala asi před dvěma roky od mamky jako dárek z cest. A to bych nebyla já, abych si složení bylinek z této opravdu gurmánské soli nezapsala ;) Je to takové pěkné malé završení mé letošní sušící a bylinkové sezóny!


Všechny bylinky požijeme sušené a rozemnuté. Pískavici a sušený česnek podrtíme v hmoždíři. Solný mlýnek vše dokoná ;) Skladujeme v těsné dobře uzavřené nádobě.
 
10 lžic alpské soli
1 lžíce medvědího česneku
1 lžíce květu černého bezu
2 lžíce květu chrpy polní
1 lžíce listů kopřivy
1 lžíce semen pískavice
1 lžíce šalvěje
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce potočnice lékařské
1 lžíce libečeku lékařského
1 lžíce tymiánu obecného
1 lžíce listů máty peprné

3 komentáře:

  1. Tak domácí sůl jsme nikdy doma nezkoušela si udělat, ale myslím si, že je to skvělý nápad. A může to být i jako skvělý dárek pro nějakou hospodyňku :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tak, je to moc milý dárek pro všechny kuchaře! Mám tu na blogu už asi 3 různé recepty, tak mrkni. Bylinky ještě nasušíš a míchat různé soli můžeš až třebas na podzim nebo v zimě, když není moc co dělat venku a je na to víc času...

      Vymazat
    2. V záložce domácí speciality ;)

      Vymazat