Bylinkové soli
10 lžic alpské soli
1 lžíce medvědího česneku
1 lžíce květu černého bezu
2 lžíce květu chrpy polní
1 lžíce listů kopřivy
1 lžíce semen pískavice
1 lžíce šalvěje
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce potočnice lékařské
1 lžíce libečeku lékařského
1 lžíce tymiánu obecného
1 lžíce listů máty peprné
Alpská gurmánská sůl s divokými bylinkami
Inspirovala mě směs typických alpských bylinek a květů se solí z Rakouska, kterou jsem dostala asi před dvěma roky od mamky jako dárek z cest. A to bych nebyla já, abych si složení bylinek z této opravdu gurmánské soli nezapsala ;) Je to takové pěkné malé završení mé letošní sušící a bylinkové sezóny!![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEjRADcQHnb4g_h5MG015WhnNuWguMz-TZhaCsbPB1NEKtjdLv5sJcTQiJ_pJNgxhIzD4kzq1DyvsQZWc7YE8bw5XmcLhi4AxTr0r1XmPDPMf2Kj-PtLudnIKeBZyV58pNp9UaKPc8rJE/s1600/DSC08075.jpg)
Všechny bylinky požijeme sušené a rozemnuté. Pískavici a sušený česnek podrtíme v hmoždíři. Solný mlýnek vše dokoná ;) Skladujeme v těsné dobře uzavřené nádobě.
10 lžic alpské soli
1 lžíce medvědího česneku
1 lžíce květu černého bezu
2 lžíce květu chrpy polní
1 lžíce listů kopřivy
1 lžíce semen pískavice
1 lžíce šalvěje
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce potočnice lékařské
1 lžíce libečeku lékařského
1 lžíce tymiánu obecného
1 lžíce listů máty peprné
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHcA1gwH3qdBlguwp2i-kD2SeXLOcRaHArRekSha5QtXol4IGa92dX06T0v7KwnpkoRwF6SEUIRKlPkAsCbl-fK3WE7aHXlluN3QG8yyXlnlfZ_tzhxvSZ0kYp_ZCjGg3uCvChOjHPe68/s1600/DSC08070.jpg)
Tak domácí sůl jsme nikdy doma nezkoušela si udělat, ale myslím si, že je to skvělý nápad. A může to být i jako skvělý dárek pro nějakou hospodyňku :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Ano přesně tak, je to moc milý dárek pro všechny kuchaře! Mám tu na blogu už asi 3 různé recepty, tak mrkni. Bylinky ještě nasušíš a míchat různé soli můžeš až třebas na podzim nebo v zimě, když není moc co dělat venku a je na to víc času...
VymazatV záložce domácí speciality ;)
Vymazat