Fazole,

Červená řepa s fazolemi a jablečným pyré

9.9.17 ApiAstrum 1 Comments

V červenci jsem dostala tip od paní Magdaleny na rychlou směs červené řepy s kořením, dušenou na jablečném moštu. Lehkou letní směs jsem trochu zhutnila fazolemi a jablečným pyré. Ta chuť v kombinaci s jablky je úžasná! Kdo neznáte a máte rád řepu, určitě vyzkoušejte.


2 cibule
3 velké červené řepy
1 lžička pepře, koriandru a fenyklu
olivový olej
sůl
750ml jablečného pyré
250g uvařených červených fazolí
citrón

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme oloupanou a nakrájenou červenou řepu a koření. To si předem podrtíme v hmoždíři. Osolíme, podlijeme trochou vody a necháme dusit doměkka. Trvá to déle. Pak vložíme fazole a vmícháme jablečné pyré. Necháme společně provařit a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s čerstvou zeleninou a oblíbenou obilovinou. U mě vyhrál bulgur, který je rychle hotov. A ochutila jsem ho domácí vegetou ;)

1 komentář: