Pizzy a slané koláče,
Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody... Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho co máte rádi VY ;) Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.
Na jednu pizzu do koláčové formy nebo na 1/2 velkého plechu na pečení potřebujete:
450g nastrouhané cukety (asi 2 hrnky)
100g marinovaného tofu
1 vejce
sůl, pepř
Moje náplň:
200g rajčat bez slupky
sůl
sušená bazalka
1 stroužek česneku
černé olivy
kukuřice
Kešuparmazán:
kešu (rozmixované)
lahůdkové droždí
sůl
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech ;)
Potom korpus vyndáme z trouby a potřeme směsí rozmixovaných rajčat se solí, bazalkou a česnekem s vmíchanými olivami a kukuřicí. Zasypeme kešuparmazánem. Vyrobíme ho z kešu a lahůdkového droždí smíchaných v poměru 1:1, společně se solí rozmixujeme. Pizzu dáme ještě na asi 10 minut péct.
Cuketová pizza
Mám ještě spoustu cuket, uf. Letos máme mimořádnou úrodu, ale co s tím pořád? K tomu jsem ještě po návratu z cest sklidila další... Slepice i ovce už dostaly taky svůj příděl ;)Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody... Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho co máte rádi VY ;) Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.
450g nastrouhané cukety (asi 2 hrnky)
100g marinovaného tofu
1 vejce
sůl, pepř
Moje náplň:
200g rajčat bez slupky
sůl
sušená bazalka
1 stroužek česneku
černé olivy
kukuřice
Kešuparmazán:
kešu (rozmixované)
lahůdkové droždí
sůl
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech ;)
0 komentářů: