Pizzy a slané koláče,
Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody... Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho co máte rádi VY ;) Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.
Na jednu pizzu do koláčové formy nebo na 1/2 velkého plechu na pečení potřebujete:
450g nastrouhané cukety (asi 2 hrnky)
100g marinovaného tofu
1 vejce
sůl, pepř
Moje náplň:
200g rajčat bez slupky
sůl
sušená bazalka
1 stroužek česneku
černé olivy
kukuřice
Kešuparmazán:
kešu (rozmixované)
lahůdkové droždí
sůl
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech ;)
Potom korpus vyndáme z trouby a potřeme směsí rozmixovaných rajčat se solí, bazalkou a česnekem s vmíchanými olivami a kukuřicí. Zasypeme kešuparmazánem. Vyrobíme ho z kešu a lahůdkového droždí smíchaných v poměru 1:1, společně se solí rozmixujeme. Pizzu dáme ještě na asi 10 minut péct.
Cuketová pizza
Mám ještě spoustu cuket, uf. Letos máme mimořádnou úrodu, ale co s tím pořád? K tomu jsem ještě po návratu z cest sklidila další... Slepice i ovce už dostaly taky svůj příděl ;)Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody... Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho co máte rádi VY ;) Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip62KiMkzaleCKy5ahvrjmuKk6NUKk9dizfdoRvPuLAfeQbenByeFE_TuUdD5URRMwwfFBtJ7rP4DuEeKJRr2ANDO1MVNhsrj4AMrIcNRncpF9BOlH0kYqN9RED_zp-yt0MJP2XD5Ib-c/s1600/DSC08403.jpg)
450g nastrouhané cukety (asi 2 hrnky)
100g marinovaného tofu
1 vejce
sůl, pepř
Moje náplň:
200g rajčat bez slupky
sůl
sušená bazalka
1 stroužek česneku
černé olivy
kukuřice
Kešuparmazán:
kešu (rozmixované)
lahůdkové droždí
sůl
Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech ;)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5prqatgx5DmfIdyVDcEVEHTpv0MAWbLNRQVp35gWjxDPgzV99a9DLX59V654eJhXgxhMQykelrZwDtkFt_bcuzW1IpOS8HJBtnU-nyumuxHaCpRAwv-6BxzQPtSmqI7GiPAyJzUIoY3g/s1600/DSC08394.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdY3zmCh4dRfchTPgpxof5ij9mhPgWqtBIU_ovo3azs36_w0B1F9-5RX3vdnoqJDoqgGF7pa6WaF_kNKE-MwQhvgohp4yFkbZD1O35KZq8ydXg1xhrwbFp0caWM5w_w_aohh5f4CjPe2g/s1600/DSC08396.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqMtXYRnwEkDI_CjmAG7jmKB3Y1LDuJSzXDr7-niDxkVJeZsq7LKI6eQKyzPdhXDe6ika822UyeVWWtedhboCSvRVyzfZMGgeQyxXrBfJj9_oi1LYi-vKqPDO6LPgr3Md-NE1_xUpF2VE/s1600/DSC08402.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgshi3V_gFi7N3dYco6Ytdprh4ZqLw9KlN1n07QCABBuxrplLflt1ALwpS-PzOytQQStrtIHQFqokRWEOyzTC95e-MzwJrb9eABVXXH_f-j6IgErCGDkEOPST4mnjqUTHWAZm9IG2Gt5rQ/s1600/DSC08405.jpg)
0 komentářů: