Houby

Houbové řízečky na japonský způsob - tempura

30.9.17 ApiAstrum 0 Comments

Řízky z hub jsem pár let neměla. A letos už v létě jsem je dělala z bedel. Mňam! Teď jsem měla zase krásné zdravé hříbky. Chtěla jsem ale vyzkoušet trochu něco jiného...
Tempura je japonské národní jídlo. Zelenina, houby, maso, ovoce...obalené v těstíčku z rýžové mouky. Můžu vřele doporučit! Podává se s kysanou zeleninou a hodně lepivou rýží, jako na sushi. My měli chuť na chleba, po česku ;) A s kvašenou kapustou opravdu chutnalo! Prostě příjemná změna.


hřiby
1 díl rýžové mouky (příště zkusím pohankovou hladkou ;)
1 díl škrobu (kukuřičný, bramborový, kuzu..)
vaječné bílky podle potřeby konzistence (ze zbylých žloutků je asi nejlepší udělat domácí těstoviny do polévky-zpracovat s moukou do tuhého těsta, nastrouhat a usušit)
mořská sůl
shoyu (pravá sojová omáčka)

Hříbky nakrájíme na plátky ani tenké ani tlusté, tak akorát. Vložíme do misky a pokapeme omáčkou shoyu. Připravíme si těstíčko vyšleháním mouky, škrobu a soli s bílky. Mělo by být řidší. V těstíčku pak namáčíme plátky hřibů a smažíme v pánvi s větším množstvím oleje. Stačí krátce z obou stran a dát okapat na obrousek. Kousky smažte víc od sebe jinak se spojí ;)

0 komentářů: