Sušení
Množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic:
2kg rajčátek té nejvyšší kvality zralosti
několik snítek tymiánu, oregana nebo rozmarýnu
10 stroužků dobrého česneku
4 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce hořčičných semínek
asi 500ml extra panenského bio olivového oleje
Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.
Sušená rajčátka v olivovém oleji
Sušená nakládaná rajčata jsou celkem drahá a já už vím proč. Je to totiž pracnější a zdlouhavější záležitost vyžadující samé kvalitní suroviny :)

Množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic:
2kg rajčátek té nejvyšší kvality zralosti
několik snítek tymiánu, oregana nebo rozmarýnu
10 stroužků dobrého česneku
4 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce hořčičných semínek
asi 500ml extra panenského bio olivového oleje
Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.
0 komentářů: