Sušení

Sušená rajčátka v olivovém oleji

3.9.17 ApiAstrum 0 Comments

Sušená nakládaná rajčata jsou celkem drahá a já už vím proč. Je to totiž pracnější a zdlouhavější záležitost vyžadující samé kvalitní suroviny :)



Množství na cca 1,5l celkového objemu sklenic:

2kg rajčátek té nejvyšší kvality zralosti
několik snítek tymiánu, oregana nebo rozmarýnu
10 stroužků dobrého česneku
4 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce hořčičných semínek
asi 500ml extra panenského bio olivového oleje

Rajčátka umyjeme a necháme na utěrce oschnout. Použijeme-li větší rajčata, rozpůlíme je a rozložíme na plata sušičky a usušíme. Rozdělíme je do čistých sklenic, přidáme snítky bylinek a semínka a plátky čerstvého česneku. Zalijeme směsí oleje a octa, uzavřeme dobře skleničky a skladujeme na chladnějším a suchém místě.

0 komentářů: