Cukroví a sušenky

Paleo sušenky jen ze dvou surovin

19.10.17 ApiAstrum 1 Comments

Jsou super! Jsou to nejjednodušší sušenky na světě! Vhodné hlavně pro děti, ale i ke kafíčku nebo dobrému čaji. Teď mě napadlo, že i jako vánoční cukroví se bude tenhle recept hodit...to je ale ještě daleko ;) Jsou jednoduché, bez cukru a bez obilovin, přesně ve stylu PALEO. Ne že bych se o jmenovaný směr výživy zajímala, ale vím jak to je postavené a některé recepty mě hodně inspirují. Najdete na internetu. Mě inspirovala moje čtenářka Jitka (děkuji!), která mi dala tip na tento recept od Terezy Broschové. Napadlo mě také, že recept se dá v klidu použít na RAW variantu a udělat z hmoty třeba kuličky, které v něčem obalíte. Tak nebo onak, jsou zdravé!


Strouhaný kokos použijte jen ten v bio kvalitě, jde rozmixovat až do pasty (másla). Ten obyčejný je jaksi vyschlý, tolik nevoní, a když v něčem je, máte pocit jako když chroupete strouhanku :)
Banány použijte jen ty dobře zralé. Můžete přidat i další libovolné suroviny nebo kokos zkusit nahradit ořechy. Já zkusila pár sušenek udělat s karobem ;) Mňamka!

2 hrnky strouhaného bio kokosu
2 zralé banány
(+ třeba karob, kakao, skořice, vanilka, kardamom.....)
kokosový olej (pokud se nepodaří umixovat vhodná konzistence)

Banány a kokos asi 2 minuty mixujeme ve výkonném mixéru do pasty. Na plech tvarujeme sušenky lžičkou, formičkou nebo razítkem a pečeme při 150°C asi 30 minut. Ty tlustší budou měkké, ty tenčí sušenky budou více křupavé. Každopádně pozor na manipulaci s ještě teplými sušenkami! Můžou se polámat.

1 komentář:

  1. Jé, přidat do nich karob, to je nápad... to musím zkusit! Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat