Polévky

Petrželová polévka s pohankou a kari

26.10.17 ApiAstrum 0 Comments

Vypadá jako hrachovka a voní jakoby v ní byly ječné kroupy, ale jsou tam úplně jiné dobroty ;) Bez lepku i pro vegany.


6 kořenů petržele
2 střední cibule
2 lžíce ghí, másla nebo olej
2 lžičky soli
1 svazek řapíkatého celeru
200g pohanky lámanky
1 lžíce třtinového cukru (není nutné)
3 lžíce curry mild
3 l vody nebo zeleninového vývaru
domácí vegeta na ochucení
200ml rostlinné smetany
čerstvá celerová, koriandrová nebo petrželová nať

Oloupanou petržel a cibuli nahrubo nakrájíme a osmahneme do změknutí. Přidáme curry a postupně podléváme horkou vodou nebo vývarem. Pak vložíme pohanku a nakrájený celer, zalijeme zbytkem vody a ochutíme. Dobře provařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se smetanou, sušenými rajčátky, které předem namočíme v teplé vodě, a čerstvými bylinkami. Nebo vše vmícháme do už odstavené polévky.

0 komentářů: