DIY projekty děti

Obrázky z listů

26.10.17 ApiAstrum 1 Comments

Důležité je umět si každý den užít! A děti to narozdíl od nás umí velmi dobře. Ty rozhodně nepropadají podzimním chmurám a splínům. Vždycky si maximálně užívají to co se jim samo namane.
Poslední dva týdny si kluci hrajou dost venku na zahradě. Vystačí jim shrabaná hromada listí (doupě) a zlomená větev ořešáku (raketa). A naše výlety za houbami se postupně změnily na lesní expedice. Z nich jsme si nosili domů lesní materiál na podzimní dekorace a různé listy pestrých barev a tvarů. Nejdříve jen tak, protože se nám líbily,  později už jsme ale věděli, že budeme zase něco tvořit!

Bereme podzim takový jaký je. Nestěžujeme si a využíváme toho co nám dává, přijímáme ho <3


Na obrázky z listů si připravte:
velké čtvrtky (my recyklujeme staré nástěnné kalendáře)
lepidlo na papír v tubě
fixy
nůžky
noviny jako podložka při aplikaci lepidla na listy ;)
pestrou zásobu různorodých listů

Vzorové obrázky jsem vytvořila já a kluci vybírali ty nejvhodnější lístky. Zjistila jsem, že bez předlohy často nevědí přesně co a jak a takhle si to se mnou okoukali. 
Jo a vše není z mojí hlavy, ale to na Pinterestu jsme si našli spoustu zajímavé inspirace!

Lepení je u nás velmi oblíbená kreativní činnost.

A jeden spolu, jeden sám...

A nalep si účes ;)

Užívejte barevný podzim!

1 komentář:

  1. Anonymní9/04/2022

    Tohle je zábava, která snad nikdy neomrzí. Ti indiáni jsou dobrý nápad, my dělali vždy jen zvířátka :) podzim mám ráda a těším se na sbírání šípků a listů při procházkách, dcerka dostala kožený měšec , tak může dávat listy, kaštany, žaludy a jiné poklady do něj, už se těšíme. Hezké jsou i svícníky s nalepenými listy, také jednoduché a potěší.

    OdpovědětVymazat