DIY projekty děti

Semínkové obrázky

15.10.17 ApiAstrum 1 Comments

Dnešní mlhavé dopoledne nám trochu změnilo plány, a tak jsem vytáhla na kluky nápad , který nosím v hlavě dlouho. Matně si vybavuju, ale něco podobného jsem asi dělala ve školce taky....
Pěkné obrázky vytvořili kluci nalepením semínek různých obilovin a luštěnin. Vzdělávání dětí stylem Marie Montesori je založena právě na takovýchto metodikách. Dítě mezi semínky vyhledává shodné tvary a barvy, pomáhají pochopit množstevní poměry, později počítání, dá se s nimi malovat ve smyslu kopírovat určité tvary...
Osobně doporučuji použít spíš velké luštěniny a kukuřici. Jako kreativní tvoření pro děti moc doporučuju. Starší děti si určitě lépe pohrají s detaily a dospěláci se s nimi můžou odreagovat a vytvořit si třeba pěknou mandalu ;)



Potřebujete:
kartony
nůžky
lepidlo
černou fixu
pravítko
nůžky nebo nůž
semínka

Nechte děti ať vám sami řeknou svojí představu toho co by chtěly vyrábět:

Tvary se mi mnohem víc osvědčilo vyříznout nožem na chleba než vystřihovat. Chce to ale nejprve naříznout horní papír a postupně se prořezávat. Pokud to budeme řezat najednou okraje obrázků se úplně potrhají.

Potom jsem opět obtáhla fixem všechny okraje. Kontura.

Připraveno a jde se na to!

Lepidlo rozetřeme po celé ploše, zejména do rohů a přilepíme vyřezaný tvar. Ten ještě potřeme více lepidlem. Větší vrstva déle schne, děti tak stihnou pokrýt celou plochu a semínka budou lépe držet.

A tady se tvoří. Miluju to ticho a klid, když jsou takhle pěkně zabraní ;)

Hotová díla, někde se klukům nechtělo tak jsme dosypávali.

Kompletní sbírka:

1 komentář:

  1. Chodím na pedagogickú školu a tam nás učitelia na podobné diela upozorňujú, že je to plytvanie potravín, ale sama si z detských čias pamätám ako som vytvárala podobné obrázky alebo si robila pečiatky zo zemiakov.

    OdpovědětVymazat