do ruky,

Kokosové pohankové lívanečky s banánem

13.10.17 ApiAstrum 1 Comments

Můj tip na skvělou snídani, svačinu nebo večeři? Velká dobrota pro všechny vegany a bezlepkáře ;) Granátové jablíčko si vybrali v obchodě sami kluci, já exotiku kupuji spíš výjmečně. Jsou tam sice drobné pecičky, ale moc je to jídlo bavilo ;)


200g rostlinného "jogurtu" s kokosem
330ml kokosového nápoje (vody)
250g pohankové mouky
1 zralý banán
1/2 sáčku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
špetka skořice

Na servírování:
200g rostlinného "jogurtu" s kokosem
chia semínka
granátové jablko
snítka meduňky

Mouku, sůl, skořici a prášek do pečiva smícháme v míse. Ve druhé míse smícháme vidličkou rozmačkaný banán s jogurtem a nápojem. Pak obě směsi smícháme dohromady a dohladka. Smažíme na velmi mírném ohni (přesný opak palačinek) z obou stran dozlatova.

1 komentář:

  1. K lívanečkům si strašně ráda dělám nějaké ovocné šťávy jako třeba vodu s vymačkaným citronem nebo čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu přes lisy na citrusy. Nebo co je největší pecka je takzvaný ginger shot! Ráno to nakopne a pěkně nahodí metabolismus. A také pěkně zahýbe s vašimi střevy :) což je významné plus.

    OdpovědětVymazat