do ruky,

Karibské tortilly s lichořeřišnicí

12.10.17 ApiAstrum 1 Comments

Nic speciálního nečekejte. Můj pracovní název, protože je tam mango :) Lichořeřišnicové listy jsou teď jediný čerstvý salát co mi zbyl na zahradě, ale nestěžuju si. Je to antibakteriální skvost a pikantní štiplavá zelenina přesně vhodná na podzimní posílení. Prototo ji mám teď asi i nejhezčí!
Tortilly jsou lehce nasladko, příjemně nevšední...tak a ted už sbalit svačinu a hurá do lesa za skřítky a vílami! Houby už prosím ne, nechci to stále čistit, radši budu dělat, že je nevidím a pro jistotu neberu ani košík...


tortilly
mango
červená paprika
baby cuketky
tofu
burákové máslo
listy a květy lichořeřišnice

Suroviny si připravíme a nakrájíme. Jednotlivé tortilly pomažeme máslem, nalepíme několik lístů a do střední části vyskládáme suroviny. Zarolujeme a trochu přitom utahujeme. Zabalíme do potravinové fólie nebo pokud chcete být zero waste tak do voskovaných ubrousků (postup výroby zde). Jsou super, škoda, že jsem udělala jen dva, budu to muset napravit! Uložíme v lednici na max 12 hodin, pak už tortilla dost zvlhne a není to moc dobré.

1 komentář:

  1. Tak toto bych klidně zkusil. Díky moc za tip. Možná některý den zkusím takovéto tortilly udělat. Jinak lichořeřišnice je skvělá. Taky ji doma hojně používáme. Manželka ji pěstuje na zahradě, takže jí máme opravdu hodně. Vždy když ji použije do nějakého jídla, tak je to okamžitě na té chuti a aromatu poznat.

    OdpovědětVymazat