DIY projekty moje

Háčkované podložky

5.11.17 ApiAstrum 0 Comments

Tak jsem se na to zase vrhla a tvořím. Minulý víkend blackout kvůli vichřici, tento víkend odpočinek po úklidu na zahradě ;) a háčkované podtalířky, které jsem měla rozpracované už od jara jsou konečně hotové. Byly původně zamýšlené na léto, ven pod skleničky. Proto jsou taky tak veselé a pestrobarevné. Tenhle typ příze mám ráda, nikdy nevíte co vám vykouzlí za zajímavé kombinace a vzory. A když se pak u vás sejde víc lidí, každý si tak pozná svůj pohárek nebo skleničku. Nám ty barvy teď alespoň trochu zpestřují podzimní čajík.
Návod jsem napsala ve schematické řeči těch co háčkují. Pokud neumíte základy moc vám to asi nepomůže. Každopádně nemusíte přece háčkovat! Pro mě nastal čas různého tvoření, a konečně i čtení knih apod. Čas šetření vlastní energie, odpočinku a klidného čekání na....však víte. A vůbec se nemusíme honit! Protože když se něco neudělá, naprosto vůbec NIC! se nestane ;) A tak vám přeju hodně kreativity a hodně odpočinku...tak přebývám zimu já a je to vždycky fajn. Pokud se totiž začnete honit v době, kdy tomu má být přesně naopak, budete po Novém roce cítit jak nemáte sílu  už vůbec na nic a možná i onemocníte. A tak už to zůstane bohužel do jara.....a to vše jen proto, že máme zažité se před Vánocemi honit, aby všechno bylo super ;) Nikdo vám nic přece nenařizuje a co si kdo myslí není váš názor. Doporučuju nastudujte si schválně co dělali lidi dříve a udělějte si sami obrázek. Chtěla jsem tím jenom říct, že základ imunity na celou zimu ovliňujeme právě teď! Listopad je totiž v tradiční čínské medicíně  měsícem, kdy jsou oslabeny plíce. Pokud to nerespektujeme a neposilujeme je, do toho hodláme absolvovat předvánoční maraton, můžeme očekávat typicky nějaké respirační onemocnění s téměř vždy jistou jarní únavou.


Postup:
- 1.řada: do magického kroužku uháčkujeme 6 KS (krátkých sloupků)
- 2.řada: uháčkujeme 12KS, v této řadě zdvojíme každé očko předchozí řady
- 3.řada: uháčkujeme 18KS, v této řadě zdvojíme každé druhé očko předchozí řady... a takto postupně tvoříme kruh v ploše. Ve stejném principu stále přidáváme oka až do požadované velikosti.
- zakončíme "kraječkou" kde uháčkujeme 6ŘO, které připojíme 1PO do 2. následujícího KS
- volné konce zapošijeme, střed nejprve stahneme (magický kroužek)

Můj TIP:
Parádně na takové tvoření zužitkujete zbytky staré příze.

0 komentářů: