Cukroví a sušenky

Ořechové rohlíčky

8.12.17 ApiAstrum 0 Comments

Letos mám nějakou chuť dělat trochu víc to klasické cukroví. V mém podání ale vždy s celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou moukou, bez bílého cukru a s kvalitním tukem (máslo/ghí/kokosový olej..). Takové  mám zásady. Když jsem viděla v obchodě Heru za 12,90 naskočila mi husí kůže! Co to je asi za tuk, když dostanete čtvrt kila za cenu pěti rohlíků..... No nic to jenom tak na zamyšlení, já mám Heru, Ramu a pod. za plasty (nadsázka, anebo ne?)


400g celozrnné pšeničné mouky
100g agávového sirupu
200g změklého másla
100g namletých ořechů
2 žloutky (nebo klidně 1 celé vejce, nic se nestane ;)
vanilkový extrakt
rýžová mouky na posypání

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud se příliš lepí a trhá, dáme na chvilku zatáhnout do lednice. Vyválíme rohlíčky nebo naplníme formičky jako já. Mě totiž nejdou ručně  vytvarovat tak, aby byly pěkné a nerozpadly se :) a pečeme podle velikosti 10-20 minut při 175°C. Vyklápějí se úplně samy, ještě horké a vůbec se nelámou! Zasypávám rýžovou moukou.

0 komentářů: