Buchty

Hrníčková jablečno-ořechová buchta s čokoládou

6.3.18 ApiAstrum 0 Comments

Klasický recept s obměnou surovin podle mého. Koláč je plný jablek, které doporučuju nakrájet na větší kostky, ať si je lépe vychutnáte. A těsto od nich taky tolik nezvlhne. Vyšší plech nebo pekáček taky dobrá volba. U nás se po něm začalo prášit ještě ve vlahém stavu ;)


2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1/2-2/3 hrnku třtinového cukru
5 vajec
1 sáček prášku do pečiva s vinným kamenem
1 lžička mleté skořice
1 hrnek slunečnicového oleje

4 velká jablka
100g kvalitní čokolády
1 hrnek vlašských ořechů 

ryžová mouka na "pocukrování"

V míse vyšleháme hladké těsto, do kterého potom zapracujeme jablka a nahrubo nasekané ořechy s čokoládou. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, pečeme asi 45 minut při 180°C.

0 komentářů: