Kosmetika

Krémový deodorant z kokosového oleje

21.3.18 ApiAstrum 0 Comments

Už je to nějaký čas co jsem od mamky dostala podobný přírodní deodorant od značky Nana. V podstatě téměř totožného složení jako tento můj domácí. Chce to trošku zvyku, protože jeho struktura není úplně nejjemnější díky sodě, ale právě ta je tam to nejdůležitější. Funguje jako pohlcovač pachů. Škrob to celé ztuží a zjemní, navíc má blahodárné účinky na podrážděnou pokožku. Krémový deodorant se roztírá parádně a funguje naprosto skvěle! Použijete-li ještě esenciální oleje, získáte prvotřídní domácí přírodní výrobek vysoké kvality a účinnosti.
Už několik let se mluví a píše o tom jak kontroverzní hliníkové soli obsažené ve velkém množství právě v deodorantech, způsobují rakovinu prsů. Nejčastěji se nádory vyskytují právě v oblastech blíže k podpaží, ale samozřejmě hrají roli i jiné další faktory. Hliník v našem těle nemá co dělat, nikde ho nemáme ani nepotřebujeme. Je pro nás v podstatě toxický, protože s v těle hromadí. Proto pozor i na opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem a zbytečné vakcinace, kde je hydroxid hlinitý požívaný jako adjuvans, nosný roztok, sloužící k zesílení imunitní reakce. Obhajuje se to tím, že je pak potřeba méně antigenu ve vakcíně. Nojo, ale co ten hliník? ...
Mějte se rádi a starejte se o svoje tělo s tím nejlepším svědomím. K sobě i životnímu prostředí, protože pohodlnost je vlastně výmluva! A znáte to rčení nehledejme výmluvy, ale způsoby! Vždycky nějaké jsou! Tento deodorant zvládnete doma za 5 minut a vydrží vám klidně celý rok. Přírodní a za babku ;) Tak hurá do toho!


100g kokosového oleje
50g kukuřičného škrobu
50g jedlé sody
A dezodorizační směs esenciálních olejů podle knihy Voňavá lékárna: Aromaterapie a éterické oleje od V. A. Wornwood:
5 kapek levandule
5 kapek šalvěje lékařské
5 kapek citrón
5 kapek rozmarýn
3 kapky máta peprná
5 kapek grapefruit
Nemáte-li doma tak pestrý výběr určitě nevadí, když si namícháte jen jednodruhovou podle vaší prefence. Z výše uvedených esenciálních olejů nebo i z dalších jako např. :
šalvěj muškátová
eucalyptus
tymián linalol

Postup:
Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej, vmícháme škrob a sodu. Odstavíme a přidáme es. oleje, pak směs přelijeme do čistého kelímku a necháme zatuhnout. Bude ještě potřeba tuhou hmotu dobře rozmíchat do krémové konzistence, protože sypké složky mají tendenci si sedat ke dnu než to celé zatuhne... Do podpaží stačí pak namazat pouze trochu, takže tohle množství vám vystačí na celý rok!

0 komentářů: