Dorty
2 hrnky najemno nastrouhané červené řepy (asi 3 střední bulvy)
2 hrnky najemno rozmixovaných různých ořechů a semínek (mandle, vlašáky, slunečnicová semínka)
1/2 hrnku rozinek
1/2 hrnku nakrájených datlí
trošku himalájské soli
1 lžička mleté skořice
2 hrnky strouhaného kokosu
1/2 hrnku raw kakaového prášku
3 lžíce psyllia nebo najemno namletých lněných semínek
2 lžíce kokosového oleje
1/3 hrnku javorového sirupu
3 lžíce kokosového oleje (nebo kakaové máslo, poleva bude ale tvrdší, můžete zkusit tuky nakombinovat)
3 lžíce kakaového prášku
sirup
šťáva z citrónu
Suroviny na řepný korpus dobře rukou propracujeme ve velké míse a rovnoměrně natlačíme do dortové formy. Dáme do lednice minimálně na 30 minut vychladit. Potom si připravíme ve vodní lázni čokoládovou polevu, nalijeme jí na dort a opět dáme zatuhnout do lednice.
Před podáváním dort po obvodu obřízneme a až potom otevřeme obruč. Jinak se může čokoládová poleva potrhat nebo prasknout. Ozdobíme podle nálady a dostupných surovin.
Upozorňuju, že ten šeřík nejíme :) Nemám k němu úplnou důvěru stejně jako k pojídání dalších jako je střemcha, akát, tulipán, begonie nebo mečík, kostival aj. ..., i když je v některých kuchařkách samozřejmě najdete. Takže u mě něco jen na dekoraci ;) Mimojiné s tou sedmikráskou by se to taky nemělo přehánět, asi 5 květů za den stačí! Jsou to prostě byliny a některé mají velkou sílu, květy v pokrmech používám hlavně ke zdobení, ne jako náhradu listové zeleniny a divokých natí ;)
Hrníčkový raw dort z červené řepy
Narozeninový, pro nejmladšího syna :) Hrníčkový recept je snadný a opravdu rychlý, navíc bez cukru a mouky.2 hrnky najemno rozmixovaných různých ořechů a semínek (mandle, vlašáky, slunečnicová semínka)
1/2 hrnku rozinek
1/2 hrnku nakrájených datlí
trošku himalájské soli
1 lžička mleté skořice
2 hrnky strouhaného kokosu
1/2 hrnku raw kakaového prášku
3 lžíce psyllia nebo najemno namletých lněných semínek
2 lžíce kokosového oleje
1/3 hrnku javorového sirupu
3 lžíce kokosového oleje (nebo kakaové máslo, poleva bude ale tvrdší, můžete zkusit tuky nakombinovat)
3 lžíce kakaového prášku
sirup
šťáva z citrónu
Suroviny na řepný korpus dobře rukou propracujeme ve velké míse a rovnoměrně natlačíme do dortové formy. Dáme do lednice minimálně na 30 minut vychladit. Potom si připravíme ve vodní lázni čokoládovou polevu, nalijeme jí na dort a opět dáme zatuhnout do lednice.
Před podáváním dort po obvodu obřízneme a až potom otevřeme obruč. Jinak se může čokoládová poleva potrhat nebo prasknout. Ozdobíme podle nálady a dostupných surovin.
Upozorňuju, že ten šeřík nejíme :) Nemám k němu úplnou důvěru stejně jako k pojídání dalších jako je střemcha, akát, tulipán, begonie nebo mečík, kostival aj. ..., i když je v některých kuchařkách samozřejmě najdete. Takže u mě něco jen na dekoraci ;) Mimojiné s tou sedmikráskou by se to taky nemělo přehánět, asi 5 květů za den stačí! Jsou to prostě byliny a některé mají velkou sílu, květy v pokrmech používám hlavně ke zdobení, ne jako náhradu listové zeleniny a divokých natí ;)
0 komentářů: