Zavařeniny
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXt80rdIQGw-9ZF52J2wlk26ZLQWpqzuXCfXiDd_JfRgF8YurfZ3N_m2Bnr8u1MWL-IsY16H_m_MIak_YkOvrJ9cHBMH5xH_C0jRxESflQckYFTqO-PSvcAqFTyFE6lRYMc3vr04Yg2yY/s1600/DSC09757.JPG)
1,5kg třešní (vypeckovaných)
500g třtinového cukru (podle chuti třešní)
1,5 cironu
15g jablečného nebo citrónového pektinu
špetka mletého kardamomu a badyánu
vanilkový extrakt
portské / griotka
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit vypeckované třešně, cukr, šťávu z citronu, koření a pektin. Rozvařujeme asi 15 minut, v závěru přidáme alkohol a chvilku svaříme .
Nakonec můžeme plody trochu pomačkat šťouchadlem. Hlavně posbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Třešňová marmeláda s kořením a portským
Dá se také udělat s griotkou, marmeládu můžete ještě proložit nalámanou čokoládou při nalévání do sklenic. Je to delikatesní! Za inspiraci děkuji paní Marice alias @marcucuna ;)1,5kg třešní (vypeckovaných)
500g třtinového cukru (podle chuti třešní)
1,5 cironu
15g jablečného nebo citrónového pektinu
špetka mletého kardamomu a badyánu
vanilkový extrakt
portské / griotka
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit vypeckované třešně, cukr, šťávu z citronu, koření a pektin. Rozvařujeme asi 15 minut, v závěru přidáme alkohol a chvilku svaříme .
Nakonec můžeme plody trochu pomačkat šťouchadlem. Hlavně posbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
0 komentářů: