Zavařeniny

Třešňová marmeláda s kořením a portským

17.6.18 ApiAstrum 0 Comments

Dá se také udělat s griotkou, marmeládu můžete ještě proložit nalámanou čokoládou při nalévání do sklenic. Je to delikatesní! Za inspiraci děkuji paní Marice alias @marcucuna ;)



1,5kg třešní (vypeckovaných)
500g třtinového cukru (podle chuti třešní)
1,5 cironu
15g jablečného nebo citrónového pektinu
špetka mletého kardamomu a badyánu
vanilkový extrakt
portské / griotka

Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit vypeckované třešně, cukr, šťávu z citronu, koření a pektin. Rozvařujeme asi 15 minut, v závěru přidáme alkohol a chvilku svaříme .
Nakonec můžeme plody trochu pomačkat šťouchadlem. Hlavně posbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

0 komentářů: