Koláče

Hrnkový ovesný koláč s červeným rybízem

11.7.18 ApiAstrum 0 Comments

Bez cukru, bez mouky, bez mléčných výrobků.... Vegan to ale není ;) mám tam vejce od vlastních slepiček. Když nesou ráda je používám, když nenesou poradím si i jinak a žádné nekupuju... Jinak velká úroda červeného rybízu dnes konečně pokořena! :)


1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek pohankových vloček
3 vrchovaté lžíce tahini nebo jiného oříškového/semínkového másla
2 vejce
1 lžička mleté skořice
asi 1/3 hrnku datlového sirupu
sůl

3 hrnky bobulí červeného rybízu
2 lžíce kukuřičného škrobu
agávový sirup

plátky mandlí

Rukou v misce zpracujeme do lepivé hmoty všechny suroviny na těsto, korpus. Těsto vtlačíme do vymazané koláčové formy a vytvoříme okraj. Na korpus nasypeme 1 hrnek rybízu. Ostatní rybíz se škrobem a sirupem rozmixujeme a nalijeme na koláč, na nerozmixovaný rybíz. Vydatně zasypeme mandlovými plátky a dáme zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 175°C.

0 komentářů: