Šťávy a sirupy
josta nebo černý rybíz
třtinový cukr
Do 3litrové dobře umyté sklenice nasypeme nejprve vrstvu cukru. Postupně přidáváme jostu a prosypáváme cukrem. Poslední vrstva by měla být cukrová.
Do jedné takové sklenice dávám 1-1,5kg josty a 1kg cukru. Vejde se to akorát. Sklenici povážeme celofánem a uložíme v chladu a temnu.
Nejdříve po 3 týdnech šťávu slijeme-scedíme a vymačkáme do skleniček, zavíčkujeme a dáme do lednice. Spotřebováváme postupně a ředíme vodou nebo minerálkou.
Nápoj výborně posiluje imunitu. Pijeme tedy v době nachlazení, stresu, vyčerpání apod.
Šťáva z josty za studena
Nebo také z černého rybízu.... Oba dva druhy bobulovin nejsou mezi lidmi až tak oblíbené, ale pro vysoký obsah vitamínu C by měly! Daleko totiž předčí červený rybíz a ostatní ovoce. Ideální je ale vždy zpracování zastudena. Sklidila jsem letos 4kg josty! Hodina česání. A tak mi takto jednoduché a rychlé zpracování přišlo vhod....třtinový cukr
Do 3litrové dobře umyté sklenice nasypeme nejprve vrstvu cukru. Postupně přidáváme jostu a prosypáváme cukrem. Poslední vrstva by měla být cukrová.
Do jedné takové sklenice dávám 1-1,5kg josty a 1kg cukru. Vejde se to akorát. Sklenici povážeme celofánem a uložíme v chladu a temnu.
Nejdříve po 3 týdnech šťávu slijeme-scedíme a vymačkáme do skleniček, zavíčkujeme a dáme do lednice. Spotřebováváme postupně a ředíme vodou nebo minerálkou.
Nápoj výborně posiluje imunitu. Pijeme tedy v době nachlazení, stresu, vyčerpání apod.
Tak toto vypadá hodně zajímavé. Pokud nám úrodu rybízu zase příští rok něco nezničí, tak bych něco takového zkusil. Jinak si myslím, že zrovna v tomto období je potřeba posilovat imunitu asi ze všeho nejvíc. Každý na to jde jinou cestou. Já třeba před nějakou dobou objevil CBD oleje a ty jsou na toto naprosto skvělé.
OdpovědětVymazat