Koláče

Bezlepkový kořeněný švestkový koláč s konopným proteinem

17.7.18 ApiAstrum 3 Comments

Sušší, ale kompaktní bezlepkový korpus obohacený konopným proteinem skvěle doplní velké množství dobrých švestek. Moje improvizace a obměny podle jednoho dnes už retro časopisu z roku 1985 :) Po mamce :) Nápadů na zpracování ovoce je tam tolik, že ho stále schraňuju!


60g agávového sirupu
60g ghí nebo másla
3 vejce
300g kukuřičné mouky
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička perníkového koření
2 lžíce konopného proteinu
asi 200ml rýžového mléka
vanilkový prášek, cukr nebo extrakt

švestky
mletá skořice
mandlové plátky nebo drť

Utřeme společně sirup, změklý tuk a žloutky. Do vzniklé pěny postupně přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva, proteinem a kořením střídavě s mlékem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháváme postupně se zbylou moukou. Těstem naplníme vymazanou formu na koláč, vytvoříme okraje a poklademe vypeckovanými švestkami. Zasypeme skořicí a mandlemi. V dobře vyhřáté troubě na 175°C pečeme asi 30-40minut.

3 komentáře:

  1. Konopný protein je paráda, můžu jen doporučit, jde použít v mnoha receptech. Šlo by v receptu nahradit agávový sirup nějakým jiným? Moc avokádo nemusím...

    Pokud máš chvilku, mrkni na náš web, máme tam bio protein, taková alternativa k pečení a vyvařování, když člověk nemá dost času na přípravu vlastního jídla. To složení rozhodně neurazí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžete použít slad nebo jiný sirup ;)
      Kouknu děkuji!

      Vymazat
  2. Pokud budete vegan protein i zkoušet, tak budeme rádi za zpětnou vazbu, klidně i za konstruktivní kritiku s tou se počítá :-)

    OdpovědětVymazat