Houby,

Hlívovo-cuketový lehce maďarský guláš

14.8.18 ApiAstrum 0 Comments

Improvizace z vlastní úrody :) Tedy až na tu hlívu. Mletá pravá maďarská paprika od mamky z cest :) A jako příloha můj oblíbený kurkumový bulgur a býlí ze všeho co najdu k snědku momentálně na zahradě. Moc vitálních zelených listů teď nemám, je sucho, přesto byl polníček, lebeda, čínská pažitka a mangold!


2 velké cibule
4 stroužky česneku
himalájská sůl
600g hlívy
3 papriky (červená, zelená)
1kg cukety
1 lžička ml. kmínu
1 lžíce majoránky
3 lžíce červené papriky
maďarská paprika
300-400g tmavých fazolí
2,5l horkého zeleninového vývaru nebo vody

500g bulguru
1 lžička kurkumy
himalájská sůl

Cibuli a česnek osmahneme na oleji, osolíme, zaprášíme paprikou a promícháme. Vložíme hlívu s kořením, chvíli restujeme, případně trochu podlijeme, pak další nakrájenou zeleninu a fazole. Dolijeme vodou, přiklopíme a dusíme do změknutí.
Jako přílohu uvaříme bulgur s kurkumou podle návodu na obalu.

0 komentářů: