Zavařeniny
špendlíky (dobře zralé, ale ještě pevné)
med
čisté sklenice
Špendlíky opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Nasypeme a sklepáme do sklenic, přidáme lžičku medu do každé sklenice a zalijeme horkou vodou. Pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C 20 minut.
Špendlíkový kompot s medem
Co taky jiného s košíkem medově sladkých zlatavých špendlíků, které jdou krásně od pecky! Dobré jsou i na marmeládu a nebo makový koláč...med
čisté sklenice
Špendlíky opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Nasypeme a sklepáme do sklenic, přidáme lžičku medu do každé sklenice a zalijeme horkou vodou. Pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C 20 minut.
Sklenice je míněna 720ml nebo jaká? Kvůli množství medu.
OdpovědětVymazat