Smoothie

Spirulina green smoothie bowl

11.9.18 ApiAstrum 2 Comments

Dostala jsem několik produktů k vyzkoušení a mezi nimi byla i spirulina a banánová mouka. Obě byly moje premiéry! ;) Vyzkoušela jsem je do smoothie misky. Je to ale vlastně klasický proteinový nápoj. Jako základ jsem použila už čistě lokální suroviny ;)
Spirulinu jsem dosud nepoužívala, protože se u nás dá krásně využít přášek ze sušených kopřiv, který si každý snadno nachystá do zásoby sám, jak jsem už v minulosti popsala zde :) A chuťově je to naprosto stejné!

Spirulina překvapivě není řasou jak si mnozí myslí, ale sladkovodní sinice z tropických a subtropických jezer. Nejen, že má velký obsah vitamínů a minerálů, enzymů a barviv, ale je to také potravina s jedním z nejvyšších obsahů bílkovin! Proto se teší takové oblibě u vegetariánů a veganů. Vedle antioxidačního a protizánětlivého účinku v našem těle také detoxikuje a chrání ledviny. Zvyšuje obranyschopnost a pomáhá k rychlejšímu hojení ran. Takže až mi dojdou v zimě zásoby kopřiv, určitě po ní zase sáhnu ;) Přeju Vám hodně zdraví v tom babím létě!


1 porce:

175ml rýžového mléka
1 lžíce konopných semínek
1 lžíce banánové mouky
150g měkkých zralých hrušek (už bez jádřinců ;)
špetka soli
 1/2 lžíce spiruliny

Suroviny rozmixujeme dohladka na nejvyšší výkon. Ozdobíme a ihned podáváme jako zdravou snídani nebo svačinu.

2 komentáře:

  1. O banánové mouce slyším poprvé :) Asi ji úplně zkoušet nebudu, protže do smoothie často přidávám banány jako takové. Ale ta tvoje smoothie bowl je moc povedená Ájo. Je to hotový umělecký kousek :) Honza ze http://smoothierecepty.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem jí neznala a spíš dávám banány čerstvé. Zdá se mi to ale jako dobrý tip na cesty, banány se dost rychle kazí když se pomačkají....
      Jinak děkuju za pochvalu, je to jen momentální nápad na foodstyling ;) někdy mám náladu jindy ne, ale hlavně to jídlo pak působí úplně jinak!
      PS: máš pěkné stránky! Určitě se příště nechám inspirovat!

      Vymazat