Zelenina

Kapustový nákyp s veganskou krustou

17.10.18 ApiAstrum 0 Comments

Chuť na pečenou zeleninu máme teď docela často a pro mě je to i úspora času u plotny. Fotka sice nic moc, ale ta vypečená vegan zálivka je jedna báseň. Vyzkoušejte třeba i na zapečené těstoviny. Recept na ní jsem vyzkoušela podle jedné německé vegan kuchařky a je opravdu výtečná!


asi 1 kg kapusty (1/2 velké hlávky)
2 velké cibule
500g mrkve
1kg brambor
olivový olej
himalájská sůl
1/3 lžičky tř. cukru
1/3 lžičky ml. skořice
1/3 lžičky ml. muškátového oříšku
čerstvě namletý pepř

3 lžíce tahini
5 lžic lahůdkového droždí
200g rostlinného jogurtu
1 lžička sušené bazalky
rýžové mléko k doředění

Do velké zapékací nádoby rozprostřeme očištěnou a nakrájenou zeleninu, zacákneme olivovým olejem a okořeníme. Nejlépe čistou rukou v pekáčku lehce směs prohodíme, aby se vše promíchalo.
V mixéru vyšleháme zálivku a rovnoměrně s ní polijeme zeleninu. Dáme trouby vyhřáté na 180°C na 40-50 minut zapéct. V první polovině zakryjeme druhým pekáčkem, na závěr odkryjeme.

0 komentářů: