Zavařeniny

Zavařená strouhaná jablka do štrúdlů

3.10.18 ApiAstrum 0 Comments




Pokud už nevíte coby s dobrými jablky, které už ale déle nevydrží zkuste tohle. Máte-li už dostatek pyré, křížal, povidel apod. je tu další způsob uchování jablek. Tip mi dala kamarádka od nás z vesnice, pravda oproti pyré je o něco pracnější, ale přimícháteli-si rovnou mletou skořici budete v zime sázet štrúdly s velkou rychlostí ;) A zbude víc času na odpočinek!


Takto zpracováváme jen zdravá pěkná jablka narozdíl od pyré! Nahrubo je nastrouháme, pečlivě a co nejvíc vyždímáme rukama šťávu a pořádně napěchujeme do čisté sklenice. Nadbytek vzduchu by mohl způsobit kvašení. Ideálně přes trychtýřek pro nalévání marmelády, aby se okraje sklenic příliš nemusely čistit. Uzavřeme a zavařujeme při 80°C 30 minut. Původně zhnědlá jablka trochu zesvětlají. Mělo by to takto klapnout, zkouším poprvé!

0 komentářů: