Zavařeniny

Jablečné pyré

3.10.18 ApiAstrum 0 Comments

Ideální na zpracování jablek, zejména pokud máte v rodině děti. Ale samozřejmě nejen ;) Sama mám jablečné pyré ráda, jen tak. Ovocná přesnídávka. Použijete ho ale i třeba na dochucení dýňové polévky, dušeného zelí, do bábovky, smoothies a kaší... Výroba je více než prostá a potřebujete pouze jedinou surovinu, jablka...


5l hrnec
300ml vody
košík jablek

Naplníme hrnec po okraj vykrájenými jablky i se slupkou. Pro nejmenší děti na první příkrmy, při dráždivosti nebo jen nevzhlednosti slupek jablka oloupeme. Podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme na středním ohni asi 30 minut do uplného změknutí. Rozmixujeme dohladka a nalijeme do čistých skleniček. Dobře zavíčkujeme a zavaříme při 80°C / 20-30 minut (podle velikosti sklenice;).

0 komentářů: