Polévky

Cizrnovo-celerový krém s hořčičným semínkem

12.1.19 ApiAstrum 0 Comments

Zahřeje, zasytí...a petrželku najdete i pod sněhem ;)


500g cizrny
himalájská sůl
saturejka
1-2 cibule
2-3 stroužky česneku
pepř
celer střední velikosti
3 l zeleninového vývaru nebo vroucí vody
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce hořčičných semínek
200ml rostlinné smetany

Na ozdobu:
rostlinná smetana
petrželka
sezam černý

Na dochucení:
shoyu
chilli
zázvor
citrónová šťáva...

Cizrnu den předem namočíme, ráno vodu vylijeme a propláchneme. Uvaříme doměkka v nové osolené vodě. Tu opět scedíme pryč a s vývarem a ostatními surovina mi vaříme do změknutí zeleniny. Hlavně celeru, je lepší ho na strouhat. Rostlinnou smetanu přimíchávám na závěr do odstavené polévky. Dobrou chuť!

0 komentářů: