Houby,

Tymiánová omáčka s hlívou a růžičkovou kapustou

27.2.19 ApiAstrum 1 Comments

Jednoduché a chutné vegetariánské jídlo. Mrkněte na zahrady a spotřebujte kadeřávek a růžičkovou kapustu ;) Brzy už bude nová salátová zelenina, natě a divoké byliny. Vypadá to, že tu máme jaro už tradičně o několik týdnu dříve ;)


2 cibule
4 stroužky česneku
olej, sůl
tymián, pepř
3l horké vody nebo zeleninového vývaru
miska ružičkové kapusty
ječná mouka
2 vaničky hlívy
250ml ovesné smetany
2 balení seitanu speciál

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, osolíme, okořeníme. Přidáme nakrájenou hlívu, chvíli restujeme a pak přiklopíme. Podlijeme vodou a vložíme očištěné na čtvrtky nakrájené růžičky kapusty. Povaříme do změknutí, potom zahustíme ječnou moukou a znovu provaříme. Na záver odstavíme, přidáme na nudličky nakrájený seitan a vmícháme smetanu. Podáváme s oblíbenou přílohou.

1 komentář:

  1. Veronika1/04/2021

    Zajímavý recept. Kombinace tymiánu s houbami je osvědčená. Ta kapusta je trochu překvapivá, ale tak na druhou stranu proč ne? Já si v poslední době zvykla dávat do houbových jídel buď prášek z houby cordyceps nebo umami. Pěkně to otevře chuť. U toho umami navíc lidi říkají, že je to něco jako šestá chuť. No, to úplně nevím, co tím chce básník říci, na tyhle ezo věci moc nejsem. Ale kdo chce kam... Každopádně moc hezký blog a pěkné fotky. Už vás sleduji nějakou dobu a teprve teď mě napadlo něco napsat. :))

    OdpovědětVymazat