Houby,

Tymiánová omáčka s hlívou a růžičkovou kapustou

27.2.19 ApiAstrum 0 Comments

Jednoduché a chutné vegetariánské jídlo. Mrkněte na zahrady a spotřebujte kadeřávek a růžičkovou kapustu ;) Brzy už bude nová salátová zelenina, natě a divoké byliny. Vypadá to, že tu máme jaro už tradičně o několik týdnu dříve ;)


2 cibule
4 stroužky česneku
olej, sůl
tymián, pepř
3l horké vody nebo zeleninového vývaru
miska ružičkové kapusty
ječná mouka
2 vaničky hlívy
250ml ovesné smetany
2 balení seitanu speciál

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, osolíme, okořeníme. Přidáme nakrájenou hlívu, chvíli restujeme a pak přiklopíme. Podlijeme vodou a vložíme očištěné na čtvrtky nakrájené růžičky kapusty. Povaříme do změknutí, potom zahustíme ječnou moukou a znovu provaříme. Na záver odstavíme, přidáme na nudličky nakrájený seitan a vmícháme smetanu. Podáváme s oblíbenou přílohou.

0 komentářů: