Pudinky a krémy

Domácí pudink

1.3.19 ApiAstrum 0 Comments

Bez lepku a bez bramborového škrobu. Z toho co bylo doma...


1l rýžového mléka
100g kukuřičného škrobu (klidně i více ;)
5 lžic třtinového cukru
různé druhy prášků  z namletých sušených surovin (koupíte malinový, jahodový apod.) nebo kakao, karob
sirup na ozdobu a doslazení
ořechy nebo granola
kompot nebo čertvé ovoce

Moje varianty:
1. kokosová mouka  + vanilkový extrakt
2. prášek ze sušených slupek a jadýrek rakytníku po lisování na šťávu (já nic nevyhodím ;)
3. prášek ze sušených kopřiv

Vaříme pomalu na nejnižší stupeň, stále mícháme a minimálně 1 minutu provaříme na požadovanou hustotu. Pozor pokud kukuřičný škrob převaříte rychle nezhoustne to!

0 komentářů: