Knedlíky

Tofu knedlíčky s rebarborovým rozvarem

16.6.19 ApiAstrum 0 Comments

Mňam! Kluci měli opět boule za ušima :) A já radost, že jim chutná. Sčesávají jahody takovou rychlostí, že se nic nedonese domů. Já měla asi dvě a trochu na tomto jídle :) Pravda ale je, že naše jahodníky už plodí mizerně a brzy se chystáme k přesazování šlahounů na nové stanoviště. V kombinaci s rebarborou jsou jahody jasná volba. A tak vznikla moje tak trochu alternace k tvarohovým knedlíčkům, ale vegan to není! Stále a ráda využívám hojnosti domácích vajec :) Jeden tvarorohový recept přesto ještě chystám! Sezóna ovoce je u nás vždy doprovázena častější konzumací kvalitního kefíru a bílého jogurtu... Léto už je prostě tady!!! Užívejte!


250g celozrnné špaldové mouky
200g tofu natural (nastrouhaného)
50g ghí
2 domácí vejce
agávový sirup
špetka soli

V míse vypracujeme ze surovin těsto takové konzistence, aby šly uválet malé kuličky. Případně si pomůžeme přidáním trošky vody/mléka nebo naopak mouky. Namočenýma rukama tvoříme kuličky, které vkládáme do vroucí vody. Když po pár minutách vyplavou, vyjmeme je a obalíme ve směsi:

1 lžíce kokosového oleje
4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
2 lžíce kokosového cukru

Rozvar z rebarbory si přpravíme tak, že do kastrolku vložíme oloupanou nakrájenou rebarboru, koření a sirup, a podlijeme čajem. Vše svaříme, pak vyndáme koření. Ingredience na rozvar:

asi 500g rebarborových stopek
agávový sirup podle své chuti
4 hřebíčky
1 badyán
špetka mleté skořice
čerstvě nastrouhaná kůra z omytého bio citronu
hrnek ibiškového čaje na podlévání (ten dávám kvůli barvě ;) jelikož se červené stonkou loupou je pak barva mdlá...a mě zrovna zbyl....stejně jsem si vždycky říkala zvlášť u receptů ze zahraničí, že to snad neloupou, a to se má! že to mají s rebarborou tak růžové...anebo mají v cizině jiný druh reveně ;)

0 komentářů: