Zavařování zelenina

Fazolky s balsamikovým octem

25.7.19 ApiAstrum 0 Comments

Dozrály mi tři druhy fazolek naráz a je škoda je nechat dojít na semeno. Skvělé jsou restované fazolky na ghí, ale pokud máte větší množství můžete si je zamrazit anebo jako já zavařit. Na to až se zima zeptá :) ... Nálev se dělá také na slano a lusky pak můžete použít opravdu do čehokoliv. O tom zase až někdy příště ;) U nás máme rádi sladkokyselý nálev a lusky takto používám i do bílé polévky. Hlavně ať to máme pestré ;) Zahradničení, sklizni a zpracování zdar!


čerstvé fazolové lusky (různé druhy keříčkových fazolí)
balsamikový ocet
třtinový cukr
himalájská sůl
koriandr (semínka)
bobkový list
nové koření
pepř celý

Lusky umyjeme, odkrájíme stopky a nakrájíme na libovolně velké kousky. Já nekrájím vůbec, ale někdo zase jo a hodně nadrobno. Záleží na vás. Do dobře umatých, nejlépe vyvařených sklenic dáme na dno trochu od každého koření v seznamu. Naplníme lusky a zalijeme nálevem: svařený 1l vody s 300ml octa, 70g cukru a 30g soli. Fazolky ve sklenicích zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 45-60minut při 90°C. Tak dlouho proto, aby se uvařily a byly měkké ;)

0 komentářů: