Polévky

Polévka z čerstvých rajčat s bazalkou

8.9.19 ApiAstrum 0 Comments

Polévka z čerstvých rajčat. 🍅🍅🍅 Dobrotááá!!! Rajčat máme stále tolik moc, že je dávám už snad do všeho a ke všemu. Nestěžuju si. Zavařuju omáčky atp. a protože mě gazpacho moc nechutná, udělala jsem tuhle 👌 Fakt dobrota! Pohodovou neděli přátelé! 🙋


1,5kg rajčat
4 šalotky
2 stroužky česneku
500ml zeleninového vývaru nebo horké vody
lístky čerstvé bazalky
himalájská sůl
čerstvý pepř
panenský olivový olej
parmazán nebo lahůdkové droždí k dochucení a servírování

Šalotky a česnek orestujeme na oleji, osolíme. Vložíme nakrájená rajčata, opepříme a podlijeme vývarem. Krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s čerstvou bazalkou.

0 komentářů: