Zavařeniny
Marmeláda z aronie a ostružin s portským a kořením
Naprosto dokonalá kombinace chutí! Díky podílu ostružin a koření úplně vymizela lehká svíravost a natrpklost velice zdravých plodů arónie. Úplná lahoda až delikatesa :) ....
Dlouho jsem žádný recept nepřidávala, protože se sama hodně vracím k těm starším už publikovaným, ale tento nově namíchaný recept za to rozhodně stojí!
1kg plodů aronie
1kg ostružin
1kg třtinového cukru
20g citrusového pektinu
1/3 lžičky mleté skořice
3 rozemleté hřebíčky
100ml portského
Předem
si připravíme sklenice a víčka. Pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce
dáme ovoce, cukr,
šťávu z citronu, pektin, koření a portské.
Rozvařujeme dokud arónie trochu více nezměkne a pak lehce pomixujeme tyčovým mixérem. Posbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou marmeládou naplníme připravené skleničky a zavíčkujeme.
0 komentářů: