Pudinky a krémy

Ovocný agar

22.7.15 ApiAstrum 0 Comments


Osvěžující letní agar:

10g agaru
200ml vody
2 dobře zralá manga
1 citrón
hrst červeného rybízu

Agar smícháme s vodou a necháme asi 30 minut odstát, pak přivedeme k varu a odstavíme. Připravíme si mango-odpeckujeme a vyloupneme ze slupky, k dužině vymačkáme šťávu z jednoho citrónu a rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme agar a ještě trochu promixneme. Nalijeme do skleniček a dáme do lednice vychladit. Ozdobíme rybízem nebo jiným kyselejším ovocem.


Vitamínový podzimní agar:

miska otružin
hrst rakytníkových bobulek
1 mango
2 lžíce rýžového sirupu
200ml vody
5 lžiček vločkového agaru

0 komentářů: