Smažené

Omega3 bramboráky bez lepku a vajec...

27.7.15 ApiAstrum 1 Comments

Pokračuje anabáze se stále nenesoucími slepičkami a protože se mi osvědčilo lněné semínko tak zkouším dál..... Recept je jinak shodný s tím jak dělám klasické bramboráky jen místo asi 2-3vajec je použito lněné semínko, které těsto propojilo, ale i zahustilo a nebyla potřeba vůbec mouka (tu obvykle dávám ječnou, i na zahušťování omáček). Měla jsem také nové brambory a těsto vůbec nepouštělo vodu jak jsem zvyklá, to jen lněné semínko pořád pracovalo a bobtnalo :)


1kg brambor
50g lněného semínka
1 palice česneku
4 lžíce majoránky
2 lžičky mletého kmínu
pepř
mořská sůl
ghí nebo slunečnicový olej

Připravíme si pastu ze lněného semínka-nameleme najemno v kafe mlýnku a v misce dobře promícháme s 50-100ml vroucí vody a nebo necháme se 50-100ml studené vody předem několik hodin odstát. Vytvoří se taková slizká hutná pasta :) je to místo vajíček. Brambory očistíme a nastrouháme najemno, přidáme lněnou pastu, utřený česnek a koření a důkladně promícháme až vznikne lepivé těsto. Smažíme na ghí nebo oleji a hotové položíme na ubrousek okapat.

1 komentář:

  1. Mně sám doktor řekl, že mi chybí omega 3, takže jsem musela trochu přehodnotit svůj jídelníček. Nakonec jsem to tedy začala brát opravdu vážně a změnila jsem svůj životní styl pořádně od podlahy. Největší problém pro mě představovalo to, jak si sestavit jídelníček, a které zdravé potraviny tam zařadit.

    OdpovědětVymazat