Quinoa

Quinoa pilaf

29.7.15 ApiAstrum 1 Comments


250g světlé quinoy
2 mrkve
1 petržel nebo kousek celeru
2 cibule
ghí
1 červená nebo žlutá paprika
1 palice česneku
2 lžičky kurkumy
1 lžička mletého koriandru
mořská sůl
asi 500ml vody nebo zeleninového vývaru
kousek cukety (asi 10 koleček)
petrželová nať
pepř

Quinou propláchneme a necháme okapat, na pánvi rozehřejeme ghí a osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na plátky, osolíme. Přidáme quinou a koření a trochu osmahneme, hned podlijeme asi polovinou vody. Pak přidáme nastrouhanou mrkev a petržel, papriku a cuketu nakrájenou na kostičky a chvilku dusíme pod pokličkou, asi 10 minut, podlijeme zbytkem vody a vaříme už odkryté dalších asi 10 minut. Hotový pilaf dosolíme, opepříme a vmícháme čerstvou nasekanou petrželovou nať. Podáváme s rajčaty.

1 komentář:

  1. Procházím Váš blog a další super tip na jídlo (u nás tedy na přílohu nebo večeři), opět si jej dávám do záložek, moc děkuji. Quinou jsme pořád dělali nastudeno jako salát, máme ji rádi, takhle to bude super. Díky moc za inspiraci.

    OdpovědětVymazat