Zavařeniny

Broskvový džem s mátou

22.8.15 ApiAstrum 0 Comments

Pozor jedná se o džem ne o marmeládu! Takže počítejte s řidší konzistencí :) Broskve s mátou se dobře doplní a není potřeba ani tolik cukru, broskve jsou dost sladké. Jen barva není tak žluťoučká protože dávám třtinový cukr.


1,5kg broskví (vypeckovaných)
300-400g třtinového cukru (podle chuti broskví)
1,5 cironu
20g jablečného pektinu
1 vrchovatá lžíce utřené sušené máty

Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušenou mátu na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle typu broskví, mají hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

0 komentářů: