Tradice do vege

Plněné papriky s rajskou omáčkou

1.8.15 ApiAstrum 0 Comments

Oblíbené jídlo mého dětství, které si alespoň jednou za sezonu "paprikových lusků" jak těmto paprikám říkám :), nenechám rozhodně ujít, samozřejmě ve vegetariánské variantě :)


NÁPLŇ: čočková sekaná ale s rýží v poměru 1:1 

1/2 hrnku uvařené hnědé čočky
1/2 hrnku uvařené rýže
1 hrnek mletých ořechů nebo semínek
1 hrnek nahrubo umletých ovesných vloček
2 cibule
1 mrkev najemno nastrouhaná
celer množství asi jako je mrkve
3 stroužky česneku
1/2 šálku namočených bio rozinek
olivový olej
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce majoránky
1-2 vejce

6-8 paprik

Uvaříme si čočku a rýži, na pánvi na oleji osmahneme cibuli, osolíme, přidáme mrkev a celer, utřený česnek, koření a rozinky, trošku podlijeme vodou a chvilku dusíme. Stahneme z plotny necháme trochu vychladnout a smícháme s mletými oříšky a čočkou. Ovesnou moukou si utvoříme těstovitou konzistenci, je možné si pomoci i 1-2 vejci. Papriky "vykucháme", omyjeme a naplníme sekanou. Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme 1 hodinu při 180°C

RAJSKÁ OMÁČKA:

1 cibule
slunečnicový olej
3 lžičky třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
6 bobkových listů
6 kuliček nového koření
1 tuba rajského protlaku
asi 4 lžíce ječné mouky
mořská sůl
1 citrón

Na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, potom koření a chvíli ještě restujeme pak přidáme protlak a 1l vroucí vody a provaříme. Zahustíme ječnou moukou, osolíme, vymačkáme citrón a případně ještě dosladíme.

0 komentářů: