Cukroví a sušenky

Levandulové a jahodové sušenky

2.9.15 ApiAstrum 0 Comments

devandula, dulenka, lavandula, spikanárd, špika, špikrnát........... :)

Levandule má uklidňující účinky a mírně snižuje krevní tlak, takže si vyrobíte vlastně takové antidepresivní sušenky. Jahodové sušenky jsou zase delikatesa pro děti.


500g celozrnné špaldové mouky
100ml olivového oleje
120g jogurtu
1 citron
4-5 lžic agávového sirupu
1 vejce
1lžička citónové kůry
špetka mořské soli
1 sáček vinného kamene

1 vrchovatá lžíce sušených květů levandule
2 vrchovaté lžíce najemno umletých sušených plátků jahod

Ze surovin vypracujeme rukama nelepivé těsto, asi jako na cukroví. Zapracujeme do půlky těsta levanduli a do druhé půlky těsta jahody. Tvoříme malé kuličky, kterým ještě v dlani uděláme důlek obrácenou stranou vařečky nebo drtítkem od hmoždíře. Vyskládáme na pečícím papírem vystlaný plech a pečeme při 180°C asi 20 minut. Vychladlé skladujeme v uzavřené nádobě, jinak by asi ztvrdly...a to by byla škoda :)

0 komentářů: