Kosmetika

Maska ze zeleného jílu pro normální až suchou pleť

11.10.15 ApiAstrum 1 Comments

Jednoduchá maska ze surovin "co dům dal" jen heřmánkový odvar chce trochu času, ale co bychom pro sebe přeci neudělali :) Občas je potřeba odhodit starou kůži a když je málo sluníčka a doma se topí pleť vypadá často unaveně .... Heřmánek ošetří a vydezinfikuje, otruby pleť krásně zjemní a s jílem působí i jako šetrný peeling, med dodá vitamíny a minerály. No prostě co dodat, je to univerzální maska, umí vše v jednom a je skvělá!


1 lžička heřmánkového odvaru/čaje
1 lžička ovesných otrub
1 lžička zeleného jílu (ten co se používá na detoxy)
1 lžička medu
(+ 1 lžička olivového oleje pro hodně suchou pleť)

Heřmánek zalijeme v hrnku vroucí vodou a necháme 30 minut přiklopené stát. Pak slijeme přes sítko a použijeme 3 lžíce na masku, zbytek můžeme vypít nebo si s ním přelít umyté vlasy apod. ... Heřmánkový odvar smísíme postupně s medem, jílem a otrubami, případně si doladíme konzistenci sami. Nanášíme na umytý čistý oblečej a chvíli masírujeme (peelingujeme), samozřejmě nad umyvadlem, pak ještě trochu napatláme na obličej a necháme asi 10 minut působit, ale nenecháváme úplně vyschnout! Může dojít k podráždění. Poté dobře opláchneme a pleť ošetříme, nejlépe něčím přírodním jako je kokosový olej nebo mast z kakového másla :)

1 komentář:

  1. Já už mám za ty léta vyzkoušené všechny možné peelingové a čistící masky na pleť - ať už to byly masky koupené z drogerie nebo vlastnoručně vyráběné podle vašich receptů a nikdy mi nic nějak extra nepomohlo... Vloni jsem ale od manžela dostala k Vánocům pod stromeček přístroj na čištění pleti a s ním mi to jde jedna báseň :-) Určitě doporučuji vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat