Fazole,

Rajma masala

6.10.15 ApiAstrum 0 Comments

Rajma s rýží je velmi oblíbené severoindické vegetariánské jídlo z červených fazolí a spoustou dobrého koření. Jsou to v podstatě fazole na kari.


250g red kidney beans (nebo případně adzuki)
pár lístků kari
trochu saturejky
2 lžíce ghí
2 střední cibule
1 plechovka krájených rajčat nebo asi 6 čerstvých
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1 lžička garam masaly
1/2 lžičky mletého koriandru
1 mrkev
1/2 pórku
mořská sůl

Fazole přes noc namočíme, druhý den slijeme a dobře propláchneme. V nové vodě vaříme asi 1 hodinu, zásadně bez soli s kari lístky a saturejkou. Hotové scedíme a vybereme kari lístky.
V pánvi na ghí osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený na kolečka, fazole a rajčata. Směs promícháme, přidáme koření, sůl a asi 5 minut provařujeme, případně trochu podlijeme vodou. Podáváme s basmati rýží.

0 komentářů: