Pudinky a krémy

Rýžový pudink

24.11.15 ApiAstrum 0 Comments


3 šálky vody
3 lžíce krátkozrnné rýže (mléčná, basmati...) nebo 6 lžic uvařené rýže
15 lžic rýžové mouky
10 datlí
1/2 lžičky skořice
špetička kuliček kardamomu
5 vrchovatých lžic kvalitního bílého jogurtu

Rýži a mouku s vodou přivedeme v hrnci k varu. Přidáme datle a za občasného míchání na mírném ohni vaříme do změknutí rýže. Použijeme-li rýži uvařenou, provařujeme asi 10 minut kvůli mouce. Potom můžeme, ale nemusíme rozmixovat ponorným mixérem a přidáme jogurt. Zamícháme a můžeme si ještě doladit konzistenci, jogurtem nebo vodou. Podáváme s ovocem, případně ješte přisladíme javorovým sirupem.

0 komentářů: